Eksamensangst? 3 ting der kan hjælpe dig.

Eksamensangst? 3 ting der kan hjælpe dig.

Eksamener kan få rigtig mange til, at ryste i bukserne eller i hvert fald få spændingen og nervøsiteten op. “Kan jeg nu det jeg skal”, “hvad mon de spørger om”, “hvad hvis jeg nu står derinde og ikke kan huske noget” og “er jeg mon god nok”, er nogle af de ting mange spørger sig selv om.

Det er nu det gælder.

Alt det man har lært og er blevet undervist i, skal vises frem, dokumenteres og fremlægges.

Nogle har lettere ved de skriftlige eksamener, hvor de har mere tid. Og nogle vi hellere op og have det overstået, her og nu. Og er måske bedre i en mundtlig fremlæggelse, hvor de kan vise hvad de kan. Uanset hvad du bedst kan lide, så er det nok de færreste der føler eksamenen, som en fest de glæder sig til.

Jeg har i tidens løb hjulpet mange med eksamensangst. Helt fra dem der er rystende nervevrag – til dem der bare bliver lettere nervøse og gerne vil slappe lidt mere af. Og der er nogle ting der bare altid er gode og som virker. Dem vil jeg godt dele med dig her. Og hvis du skulle have brug for mere endnu så kan jeg tilbyde hypnose, som der lige nu er tilbud på.

1. Træk vejret

Det er altid en god ide, at tage nogle dybe vejrtrækninger inden eksamen. Uanset om det er mundtlig eller skriftlig eksamen, så får du når du trækker vejret dybt mere fat på dig selv og mere ilt til hjernen. Og så kan den tænke mere klart. Og giv det lige en chance for at virke. Mange trækker lige vejret sådan halvt om halvt, ned i maven, 2 gange og siger “det var det” og synes så ikke det virker. Det er ikke nok. Du skal lige blive ved lidt tid. Gerne 10 gange. Og helt ned i maven. Så virker det.

2. Fyld alt det du kan

Det er forskningsmæssigt bevist, at vores kropssprog ikke bare påvirker andre, men også påvirker vores eget system. Der er lavet forsøg, hvor man har målt hormonbalancen med en spytprøve på en gruppe personer hvor man har bedt dem om, at stå eller sidde i hhv. lukkede og åbne kropspositioner. Først en lukket position, hvor man indskrænker sig selv og så en åben hvor man fylder sig selv og hele sin krop ud. Og så er der målt på om hormonbalancen ændrer sig. Og det gør den. På kun 2 minutter. Kroppen reagerer altså på, hvad du fortæller den. Hvis du sidder krøllet sammen, opfatter kroppen signalet som om du er usikker eller ængstelig og hvis du står eller sidder i en åben kropsposition, opfanger kroppen signalet som om du godt tør fylde det du fylder og ikke er bange for at vise dig frem. Og det skal du bruge i en eksamenssituation. Så op af stå og ud med arme og ben. Bare i 2 minutter. Så har du allerede påvirket din krop.

3. Se for dig, at det går godt

På samme måde som du påvirker din krop med dig kropssprog, gør du det også med dine tanker. Hvis du f.eks tænker ” Jeg klarer det ikke. De andre er nok meget bedre end jeg” så er det også den følelse du går ind med. Hvis du tænker “Det kommer til at gå fint” så er det den følelse du kommer til at gå ind med. Og hvis du ser for dig, at du klarer eksamen skide godt, så regner din krop med det. Og nogle gange er det bare sådan, at hvis du tror på at du kan. så kan du. Uanset om du så ikke har prøvet det før. Så inden du skal på til eksamen, så de situationen for dig og se for dig at det kommer til at gå dig godt.

Held og lykke med din eksamen og skriv til mig, hvis jeg skal hjælpe dig med samtaler eller hypnose inden.

Lige nu har jeg tilbud på 3x hypnose-sessions, hvor du kan spare mere end 500 kr. Du får 3 samtaler for 1950 kr.. Jeg lover dig, at det vil gøre dig rolig og lære dig redskaber, som du kan bruge resten af dit liv. Skriv til mig på info@tphuset.dk, eller kontakt mig her.

Add Your Comment